Hvilken betydning har din hjemmesides alder, hvorvidt dine overskrifter er H1/H2 eller din bounce rate for din placering i søgeresultaterne på Google? Ingen! I hvert fald ikke nogen direkte betydning. Bliv klogere på hvorfor, og læs om de syv andre ting, som heller ikke har en betydning for din rangering hos Google.
1. Dit websites alder
Google er ligeglad med, om din hjemmeside er registreret i 1996, 2007 eller i år. De er mere optagede af, om indholdet på din side faktisk giver folk det, de søger efter, samt at du har links, og på anden måde kan demonstrere din autorisation. Har du haft din side gennem mange år, og har du haft succes i alle årene, vil du sandsynligvis have opbygget en masse links og autoritet, og disse signaler er Google ikke ligeglad med. Til gengæld kan du også have haft en hjemmeside i to år, som kom forrygende fra start, og på kortere tid formåede at opbygge samme type af signaler. I dette tilfælde vil den nyeste hjemmeside formodentlig blive belønnet bedre, fordi den har præsteret at opbygge autoritet og indflydelse på meget kort tid.
Det handler altså ikke om, hvor gammelt dit site er, men hvad der er sket på dit site i de år, du har haft det.
2. Brug af Google produkter eller ej
Sikkerheden er høj på Googles produkter som fx. Gmail, Google Docs eller Google Analytics, så du skal ikke være nervøs for at bruge dem. Omvendt skal du heller ikke være nervøs for, at det skader din placering på Googles søgemaskine, hvis du ikke bruger dem.
3. Likes, delinger, plus-ones og tweets tællinger på dit website
Delinger eller likes på sociale medier har ikke nogen direkte indflydelse på din Google placering. Google ser slet ikke efter, hvor mange delinger et indlæg på din hjemmesider har fået. Men hvis de mange delinger på Facebook eller Twitter også har resulteret i øget browseraktivitet, søgeaktivitet, klikfrekvens og øget branding, så er det noget som Google interesserer sig for. Derfor kan delingerne have en indirekte betydning for placeringen af din hjemmeside på Googles resultater.
4. Hvad med bounce rate eller tid på hjemmesiden?
Bounce rate og tid på dit site siger i sig selv ikke så meget. Det vigtigste er, at brugerne ikke finder tilbage til søgeresultaterne øjeblikkeligt. Hvis den gennemsnitlige tid på din hjemmeside er lavere end andre indenfor lignende branche, vil det ikke nødvendigvis have en negativ indflydelse på din placering på Google-søgninger. Den lave tid kan skyldes, at de besøgende kommer direkte fra andre sider eller at din side bliver læst hurtigere ind, og at brugerne derfor hurtigere får, den information de søger.
5. Teknikken bag dit websted
Om du bruger JavaScript-biblioteker fra henholdsvis Facebook (Node) eller Google (React), vil ikke have en betydning for Googles rangering af din side. Hvis Google crawler dine websites og ser dit unikke indhold, og hvis det indhold som Google ser og det indhold som dine besøgende ser er det samme, så er det fuldstændig ligegyldigt hvilke teknologier, der understøtter dit site.
6. At have eller ikke at have et ”knowledge panel” på den højre side af søgeresultaterne
Når du søger på Google, vil der sommetider komme et “knowledge panel” i højre side af søgeresultaterne, som viser oplysninger om søgeemnet fra eksempelvis Wikipedia. Søger du på dit brandnavn, og der kommer søgeresultater op for andre mærkevarer, behøver det heller ikke at have en negativ indflydelse på din placering, da det ingen betydning har for din placering på andre søgeforekomster. Med tiden vil mange større sider opbygge links og “knowledge panels”, men selvom du ikke gør det, er der ingen grund til at stresse for meget over det.
7. Hvad med at bruge delt hosting eller nogle af de billige hostingmuligheder?
Dette vil ikke påvirke dig, medmindre det går udover din sides hastighed.
8. Brug af standardindstillinger som Google allerede bruger
Brug af ting som “index, follow” eller på et link: rel=follow inde i et href tag, eller i din robots.txt fil, specificerer at Google kan gennemgå alt på dine sider. Dermed fortæller du blot, at Googles robotter kan gøre det arbejde, de alligevel ville have gjort. Det har altså ingen betydning.
9. Tegn der bliver brugt som adskiller i dit titelelement
Sidetitelelementet er i overskriften på et dokument. Det kunne være din virksomhedsnavn og så en form for adskiller, og så en sætning efterfølgende. Men spørgsmålet er, om det gør en forskel om navn og sætning holdes adskilt af en lodret streg, en bindestreg, kolon eller et andet særligt tegn? Nej, det gør ingen forskel! Så brug det du synes er pænest.
10. Hvad med at bruge overskrifter og H1, H2, H3 tags?
Det er en udbredt opfattelse, at hvis man bruger en H2 som overskrift i stedet for en H1, så vil Google opfatte den som mindre vigtig. Men det er faktisk ikke helt rigtigt. Hvorvidt du bruger en H5, H2 eller H1, er op til CSS’en på din side, og dermed op til dig og dine designere. Det er stadig best practice i HTML, at den største overskrift er H1. Men det har ikke nogen betydning i forhold til Googles placering af din side, da Google som regel alligevel kan afgøre hvilken overskrift, der er vigtigst på baggrund af layout, placering m.m.
Kilde: https://moz.com/blog/10-things-do-not-affect-rankings