Stemmesøgning er blevet populært gennem de seneste år, og man regner med, at 50% af alle søgninger vil være styret af stemmen i 2020. Derfor giver det god mening at optimere sit indhold, så det også kan bruges til stemmesøgning. Bliv klogere på, hvordan du gør det i artiklen her.
Hvorfor er SEO stemmesøgning vigtigt?
Der bliver ikke længere blot tastet på computere, tablets og smartphones, men i høj grad også talt til dem. Det er det korte svar på, hvorfor stemmestyret SEO er vigtigt. Lad os se på nogle tal:
- 1 ud af 2 bruger stemmeteknologi dagligt på deres smartphone.
- 50% af alle søgninger vil blive styret af stemmen i 2020.
- 72% af de brugere, som ejer en stemmestyret højtaler siger, at deres device bliver brugt dagligt.
Hvorfor er stemmestyring- og søgning blevet populært?
Når stemmestyring og -søgning er blevet populært, hænger det sammen med, at teknologien nu er avanceret nok til at konkurrere med den almindelige søgning. Stemmesøgning og -styring er ofte en hurtigere og nemmere måde at få svar på, da det er hurtigere at tale end at skrive. Derfor bruger mange stemmesøgningen på deres smartphone, når de er på farten.
Forskellen på stemmesøgning og almindelig søgning
Når vi skal optimere indholdet til stemmesøgning, er det vigtigt at forstå forskellen på søgninger foretaget ved stemmestyring og ved almindelig indtastning. Der er nemlig forskel på, hvor og hvordan vi søger, og hvilke typer af spørgsmål som henholdsvis stemmesøgning og almindelig søgning bliver brugt til.
Stemmesøgning bruges typisk, når der ønskes korte og konkrete svar. Derfor bør content, der er optimeret til stemmesøgning, give direkte svar på meget specifikke spørgsmål.
Stemmesøgninger minder om en samtale
Når vi bruger stemmen til søgninger, vil vi ofte formulere længere og mere talesprogsnære spørgsmål. Spørgsmålene vil, med andre ord, minde om dem vi kunne stille i en samtale, fx. “hvordan bager jeg en æbletærte?” eller “hvem er Cristiano Ronaldo?”. Ønskes der herefter yderligere information, vil man blot kunne sige “hvor gammel er han?”, og Google vil vide, hvem der er tale om. Semantisk søgning er en central del af stemmesøgningen. Dit indhold bør derfor også være naturligt og præget af dagligdagssprog, så det matcher spørgsmålenes karakter.
Optimer dit indhold ud fra spørgsmål
Du kan bruge værktøjer som AnswerThePublic.com eller Ubersuggest for at finde ud af, hvad folk faktisk siger. Den viden kan du bruge, når du skal søgemaskineoptimere din side. Optimer din on-page SEO ved at inkorporere sætninger. Dermed øger du sandsynligheden for at Google finder dig.
Dine svar skal gerne være omkring 30 ord. Det kan være en god idé at prøve spørgsmålene af i Google for at se, hvor lange svar de konkurrerende sider giver.
Tips og strategier til optimering af stemmesøgning
1. Få dit brand kendt i Knowledge Graph
Jo mere data Google har om dig, jo større sandsynlighed er der for at du dukker op i ”Knowledge Graph”.
2. Sigt efter 9. klasses læseniveau (eller lavere)
Generelt er det godt at skrive klart og let forståeligt. Det giver også de bedste resultater i stemmesøgninger.
3. Øg domænets autoritet
Sider med mange stærke eksterne links ranker bedst i almindelige søgninger. Det samme gør sig gældende for stemmesøgninger. Google ønsker at levere resultater fra websites med høj autoritet. Arbejd derfor på at opbygge dit domænes autoritet, så Google bruger dit websted i stemmesøgninger.
4. Placer videoer i søgeresultaterne
Videoer er ofte en del af Googles svar på talespørgsmål. Videoer dukker især op på de mere naturlige søgeord (fx “hvordan skærer jeg en ananas”).
5. Sørg for at din loadhastighed er optimal
Loadhastighed er en rankingfaktor på mobile søgninger. Derfor bør loadhastigheden være hurtig på dit site for at blive vist på stemmesøgninger.
6. Sørg for at dit websted er mobilvenligt
Da stemmesøgninger oftest foregår på mobiltelefoner (eller tablets), er det ekstra vigtigt at sikre, at din hjemmeside er mobiloptimeret.
7. Giv konkrete simple svar og gerne step-by-step løsninger
Stemmesøgninger er ofte “ikke komplekse” forespørgsler. Derfor anbefaler vi, at din første stemmeoptimerede content strategi udarbejdes med udgangspunkt i de mere simple spørgsmål, som din målgruppe kunne have.
Konklusion
Nu har du de grundlæggende redskaber på plads, for at kunne optimere dit site, så det er søgevenligt på stemmesøgninger. Det er heldigvis mange af de samme faktorer, der er gældende for både SEO stemmesøgning og den almindelige søgning via tastaturet.