Ecommerce Video Marketing Strategi – Sådan kommer du i gang

17 nov, 2021 | Ecommerce, SEO, Video Marketing

At implementere video marketing som en del af din online marketing strategi kan skabe brand awareness, højt ad engagement og højere konverteringsrate – som jo i sidste ende resulterer i flere penge i din kasse.

I dette blogpost gennemgår vi hvordan du kan komme igang, med en “winner” video marketing strategi.  

Hvorfor er video marketing så vigtigt?

Der er mange statistiker, der viser hvor vigtigt det er at bruge video som en del af markedsføringen. Eksempelvis som skrevet på Influencermarketinghub.com at video kan øge konverteringsraten med op til 80%. 

Det er jo lidt utroligt, hvis vi lige tænker lidt over det.

Har du fx 20 produkter, som genererer 1 MIO, og vælger at køre video ads, samt video på produktsiden, så kan du potentielt omsætte 1,8 MIO kr – med det samme ad spend.

Jo mere vi dykker ned i statistikkerne, jo mere forstår vi vigtigheden af video – og særligt for ecommerce, da vi med video kan gøre nogle “statiske produkter” levende og mere interessante.

Forestil dig et billede af en brødrister vs en person, der demonstrerer brugen af en brødrister, gennemgår de forskellige indstillinger og rent faktisk rister noget brød, på produktsiden.

Du kan dermed pludselig se, hvordan produktet bruges og måske endda få nogle tips, som du aldrig ville få læst, hvis de blot var en del af en produkttekst.

Eller hvad med en “sådan bruger du produktet” video, sammen med “før og efter” resultatet. Der er mange muligheder for hvordan vi kan hjælpe din målgruppe, med at træffe en beslutning om at lægge en vare i kurven.

Video marketing statistikkerne er overbevisende

– knap 50% af online shoppere er usikre på om produktet vil se ud som på billeder (med video kan du levende demonstrere alle vinkler, farver osv)

– 30% af online shoppere ønsker at lære om produkter via video 

– 69% af forbrugere mener at en produktdemo, kundeudtalelse, forklaringsvideo o.l. hjælper med at træffe en købsbeslutning

– 80% af adspurgte marketing specialister siger at video har øget salget via kampagner

– Der er 53X større chance for at dit content rankes på side 1 i Google, når det indeholder video

– Video på sociale medier deles 12X mere, end posts med tekst og billede

Hvordan video bruges i de forskellige stadier i kunderejsen

Video kan bruges på mange måder i alle stadier i kunderejsen. Her kommer vores bud på nogle oplagte muligheder inkl. eksempler.

Der kan sagtens være overlap, så dette er blot nogle idéer for at sætte tankerne i gang.

Hermed et simplificeret overblik over, hvordan du kan planlægge video content – til Youtube, Facebook og Instagram video ads. 

1) Awareness (inpsirér og informer) – top of funnel: Inspirer med nyheder, guides til hvordan problemer løses med dine produkter, hvordan en ny teknologi er bedre end den gamle, hvordan en creme giver færre rynker etc.

2) Interest (overbevis og vær specifik) – mid of funnel: Du kan inspirere med video med kunders resultater og udtalelser, før og efter videoer, gå i dybden med produktdetaljer

3) Desire / Action (skab leads og salg) – bottom of funnel: Vis skarpe tilbud, rabatkoder, kundeudtalelser, produktvideoer, topsælgende varer etc. og få skabt leads og salg

Produktvideoer på webshoppen – og hvorfor SEO billedeoptimering ikke må overses

På din webshop bør du udover skarpe høj kvalitetsbilleder også lave en professionel produktvideo kun af produktet, og hvis muligt så lav også en video, hvor produktet er i brug og demonstreres.

Hvilken effekt kan video direkte og indirekte have på din shops SEO? 

Én ting er optimerede alt-tags, på dine billeder, se nedenfor, hvor prishammeren.dk ranker over 10-4.dk og bauhaus.dk.

Grundet prishammeren.dk´s tagging af relevante produkter og at disse dermed vises i søgeresultatet antager jeg at deres klikrate er meget høj ift. de to konkurrenter.

Hvis deres udvalg er godt og de dermed leverer varen ift. søgeforespørgslen, så bliver de besøgende på sitet og indikerer overfor Google at de bør have en høj placering, på denne søgning.

“Et billede siger mere end tusind ord” – men hvor mange ord siger en video så?

Se et godt eksempel fra bl.a. sanzi-beauty.com på, hvordan mid-of-funnel målgruppen kan blive inspireret med video (uploadet til Youtube kanal), når de er i research fasen / mid of funnel.

Med godt video content, der matches med kunderejsen kan vi påvirke købsadfærden.

 Tænk på, hvordan du bedst muligt udstyrer din drømmekunde, med den viden de skal have for at være sikker på, at de foretager et køb de ikke fortryder, når de handler i din shop. 

Et studie publiceret på ResearchGate understøtter at du kan øge købsintensionen hos din målgruppe, med video content, der informerer og uddanner dem, om dine produkter.

Sådan kan du bruge video marketing på Facebook

Hvis du endnu ikke har kørt video annoncering, så er det vigtigt at holde det simpelt og så bygge på med nye videoer, når du ser effekten på performance.

Anbefaling til et simpelt setup med video ads, på Facebook:

– lav 3 målgrupper du vil definere som top, mid og bottom of funnel

– lav 3 ad sets med hver sin målgruppe og upload 3 videoer i hver, med video content, der matcher ovenstående forslag til content i de forskellige stadier i kunderejsen

Targets kan være at skabe engagement, få email opt ins til nyhedsbrev (frist med rabatkode), og køb.

På de produkter du udvælger bør du have nogle særlige rabatter, historisk god performance og naturligvis nogle skarpe produktbilleder, høj kvalitets produktvideo og gerne en demonstrerende produktvideo.

Jeg håber denne artikel har inspireret dig til, hvordan du kan bruge video, som en del af din marketing strategi. 

Dog er det, som med mange andre ting vigtigt, at tage det i steps, da det er et større arbejde og kan være omkostningstungt, hvis ikke fokus er strategisk.

Ønsker du vores inputs til, hvordan video kan bruges, i netop din webshops marketing strategi, så spørg løs her.

 Kilder:

 https://influencermarketinghub.com/video-marketing-statistics/

 https://www.wyzowl.com/ecommerce-stats/,

https://www.socialmediatoday.com/news/the-importance-of-video-marketing-in-ecommerce-27-stats-you-need-to-know/580216/

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]